Kampement en Re-enactment

groepsfoto 1

KAMPEMENTEN EN MIDDELEEUWSE MARKT 2014

Diverse kampementen bezoeken ook dit jaar weer de wonderlijke wereld van het Fantastyval. Middeleeuwse, Steampunk, Viking en fantasy kampementen hebben hun kamp tijdelijk opgeslagen in het Boomrijk van de Wouwse Plantage.

AETHERSALON – THE STEAMPUNK OBJECTIVE

Steampunk foto
Aethersalon 1 Aethersalon 2

SteamPunk is een subcultuur, waarin Victoriaanse etiquettes gelden. De leden van Aethersalon zijn duidelijk herkenbaar aan hoge hoeden, wandelstokken en cumberbands en met luchtschepen en koetsen als vervoersmiddel.
Op het Fantastyval laten zij iedereen kennis maken met hun wonderlijke wereld.

ALL INN TRADITIONAL

All Inn Traditional 1 All Inn Traditional 2

All Inn Traditional slaat zijn kamp voor de tweede keer op in het Boomrijk van het Fantastyval. Op de grote boogschietbaan met alleen maar 3D doelen kan je onder begeleiding van deskundigen leren boogschieten als Robin Hood.

BLACK OAK

Black Oak
Black Oak 1 Black Oak 2

Black Oak Smederij is een ambachtelijke smederij gespecialiseerd in het vervaardigen van stalen gebruiksvoorwerpen en handgereedschappen.

In het vuur wordt het weerbarstige staal verhit om dit daarna tussen hamer en aambeeld te ‘kneden’ tot de gewenste vorm. Elk werkstuk krijgt hierdoor een uniek en sierlijk karakter, maar wel met een rauw, niet te gestileerd randje. Door het smeedwerk te combineren met natuurlijke materialen als leer, hout, steen, been en gewei komt het unieke karakter van dit weerbarstige staal nog beter tot zijn recht. In de Black Oak kan je de smid aan het werk zien.

CANDLE COOP

Art Candles 1
Art Candles 3 Art Candles 2
De Parafinne Magiers noemen ze zich.
Sandra Boedt is kunstenares en meester kaarsenmaker. Cees van der Veer heeft zich na een indrukwekkend loopbaan in de culturele wereld ook gestort in de wondere wereld van de paraffine.
Samen laten ze zien hoe je op ambachtelijke manier kaarsen kunt maken. Elke kaars wordt handgemaakt en is uniek.
Voel je ook even Parafinne Magier tijdens het Fantastyval weekend en ervaar de kunst van het kaarsen maken bij Candle Coop.

DE OUDE SMEDERIJ

De Oude Smederij 4 De Oude Smederij 2
Na een jaar te zijn weggeweest, staat De Oude Smederij weer tussen de kampementen in het Boomrijk van het Fantastyval-terrein. Remi laat in zijn Middeleeuwse smederij de kunst van het handmatig smeden zien. Puur vakwerk.

EOLYNN

Eolynn 7
Eolynn 5.Eolynn 3.Eolynn 6
De re-enactors van Eolynn staan dit jaar in een ouderwetse kruidenierswinkel.
Het luisteren naar de vele verhalen, bij Eolynn zelf of in het Theater der Vertellers, kan je doen onder het genot van een lekkere kop koffie. Deze wordt geheel in stijl gemaakt door Eolynn (tegen kleine vergoeding) in een wonderlijk steampunk koffie-apparaat.

FELAGSKAPR VIKINGEN

Kampementen voor kasteel 1
Felagskapr 3
Felagskapr 2
Deze stoere vikingen hebben ook hun kamp weer opgeslagen. Ze laten zien hoe het leven van de Russische Viking huurlingen in de periode van 700-1066 na Christus in het Viking Kamp eraan toe ging. Op beide dagen wordt er flink gevochten, tegen elkaar maar ook tegen het Kaartenleger tijdens de grote Kiddy Battle.

RATATOUILLE

De heksen

001-DSCF5424

Heksen! In de Middeleeuwen was dit al één van de grootste angsten. Mensen zochten toen ook al een zondebok en vonden deze in de heks. Is dat vandaag nog steeds zo?
Laat je wegen in de heksenwaag op het Fantastyval. Zo weet je of je een echte heks bent.
Want een heks is immers veel lichter dan een normaal mens. Anders kan zij niet vliegen…

THE HOUSE OF WAX

Lisa Marie 5.130713 Fantastyval 112 [] - kopie
The House of Wax op Fantastyval 2013
House of Wax 3.Gehoornd 1
The House of Wax op Fantastyval 2014
Cor 1..Castlefest 2011

THE WILD KITTIES

Wild Kitties
Wild Kitties 1 The Wild Kitty's 2
The House of Wax zet wederom zijn kampement op tijdens het Fantastyval 2014. Sprookjesfiguren en mythologische figuren laten zien hoe het dagelijkse leven in het Wonderlijke House of Wax kampement is.

The Wild Kitties hebben kattenstreken!
Voor het Fantasy in Wonderland hebben ze zich veranderd in de Cheshire Cats en hebben hun kattenmand neergezet tussen de kampementen. Kom lekker genieten in de kattenmand en luister naar de muziek, de kattenverhalen en de kattenpoezie!

THORFINN VIKINGS

2a2fa1_b7848d02ef8c4c4b9fad7bde106fb3f4.jpg_srz_317_359_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz 2a2fa1_9ec8dfb606044f3c97e93c87829f23fa.jpg_srz_585_655_75_22_0.50_1.20_0.00_jpg_srz
Deze groep Vikingen gaan Russisch Viking gekleed. Ze beoefenen ieder hun eigen ambacht, zoals kleermaker en leerbewerker. Zij koken voor de liefhebber die wil proeven een heerlijke Viking gerechten.Voor kinderen worden er leuke dingen ondernomen zoals sport en spel in Viking Stijl.

VAZALLEN VAN HAESTRECHT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In dit Middeleeuwse kampement wordt het leven nagespeeld uit de periode van de 2de helft van de 14de eeuw, gebaseerd op de lokale geschiedenis van Tilburg en omgeving.

Tijdens het Fantastyval laten zij een compleet ridderkampement zien, waarin zwaardvechtworkshops en dit jaar ook workshops in dolkvechten gegeven worden.
Voor de kinderen is er een echt steekspel gemaakt, waarbij de kinderen zo snel mogelijk de draak moeten verslaan.
Regelmatig worden er demonstraties gegeven en kan men meerdere ambachten zien. De verhalenvertellers boeien iedereen met hun spannende en ondeugende verhalen.